Hlavní obsah

V Řecku zaútočili na věznici, uteklo jedenáct odsouzených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Nejméně jedenáct vězňů se dostalo v Řecku v noci na sobotu na svobodu po troufalém útoku ozbrojeného gangu. Pronikl do areálu vězení ve dvou automobilech s pomocí granátů a automatických zbraní. Zranil dva členy ostrahy.

Foto: Yorgos Karahalis , Reuters

Přestřelka skončila po přivolání policejních posil.

Článek

Gang zaútočil na vězení ve městě Trikala, které leží asi 300 kilometrů severozápadně od Atén. Přestřelka šesti útočníků s vězeňskými strážci trvala celou noc a ukončily ji až policejní posily. Vězeňská správa ráno zjistila, že z cel uniklo nejméně jedenáct lidí.

Ve věznici Trikala minulý měsíc policie zmařila pokus o útěk jiných čtyř vězňů, kteří chtěli k cestě na svobodu použít vrtulník.

V přísně střežené věznici Malandrino na jihu Řecka minulý týden albánský vrah zajal rukojmí. Vyhrožoval, že se s nimi vyhodí do povětří, pokud ho úřady nepropustí na svobodu. Po asi 24 hodinách se muž, který v minulosti již dvakrát uprchl, vzdal bezpečnostním složkám. Pětice rukojmích vyvázla bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám