Hlavní obsah

Na Štědrý den uhořelo šest Poláků, požárů bylo rekordně mnoho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Šest Poláků zahynulo v Polsku na Štědrý den při požárech domů a bytů. Tragédie většinou způsobily svíčky na vánočních stromcích, ale také elektrická a plynová kamna. Od pátku zasahovali polští hasiči u 1312 požárů, které si vyžádaly 15 mrtvých a 66 zraněných.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Je to výjimečné, protože v minulých letech během vánočních svátků nezahynuly více než tři osoby,“ uvedl v úterý mluvčí polských hasičů Pawel Fratezak.

Nejtragičtější následky měl požár v obci Holowczyce v Mazowieckém vojvodství, kde lehl popelem dřevěný dům. Zahynuli v něm dva lidé. Dřevěný domek také pozřel oheň ve Varšavě. Při požáru zemřela jedna osoba. Při požáru panelákového bytu v sedmém patře zemřela starší žena v Zabrzu na jihu Polska.

"Hlavními příčinami požárů byly svíčky na stromcích, ale také topná tělesa i poruchy a zkraty na přetíženém elektrickém vedení v domech a bytech," dodal Fratezak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám