Hlavní obsah

Násilník Fritzl se rozvedl

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Josef Fritzl, jeden z nejhorších pachatelů v rakouských dějinách, který 24 let věznil ve sklepě rodinného domu vlastní dceru a opakovaně ji znásilňoval, se rozvedl. Uvedl to ve čtvrtek rakouský magazín News. Důvodem údajně byla skutečnost, že manželka Rosemarie, s níž byl Fritzl ve svazku 52 roků, odsouzeného muže jedinkrát nenavštívila.

Článek

Sedmasedmdesátiletý Fritzl, jemuž dcera zplodila sedm dětí, si odpykává doživotní trest vězení za znásilnění, incest, zotročování a neúmyslné zabití dvou potomků, kteří ve sklepě v důsledku nedostatečné péče zemřeli.

Úřední místa rozvod nepotvrdila s tím, že o soukromých záležitostech nejsou oprávněna hovořit. Magazín News uvedl, že Rosemarie Fritzlová z rozvodu nezíská žádnou rentu.

Fritzl věznil svou dceru Elisabeth od jejích 18 let. Jeho manželka Rosemarie ji nahlásila jako pohřešovanou, ale Fritzl dceru donutil napsat dopis, že utekla a s rodinou nechce mít nic společného. Tři přeživší děti žily ve sklepení s Elisabeth, o zbylé tři údajné nalezence se Fritzl staral o poschodí výše s manželkou. O nejhorším incestu v dějinách země se veřejnost dozvěděla v roce 2008, když jedno z dětí muselo do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Související články

Fritzl: Jsem slavný a žena mě stále miluje

Josef Fritzl, který si v rakouském vězení Stein odpykává doživotí za věznění své dcery, s níž zplodil sedm dětí, přičemž zavinil smrt jednoho z nich, poprvé od...

Fritzlův dům nikdo nechce, bude stržen

Dům v severorakouském Amstettenu, v jehož sklepě Josef Fritzl skoro 24 let věznil svou dceru, znásilňoval ji a měl s ní sedm dětí, se příští rok zbourá....

Výběr článků

Načítám