Hlavní obsah

Belgický europoslanec chce kvůli Rathovi prošetřit, jak ČR čerpá eurofondy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Belgický europoslanec Derk Jan Eppink vyzval v souvislosti s kauzou kolem Davida Ratha Evropský parlament k prošetření, jak se v ČR využívají unijní fondy. Podezřeními ze zneužívání by se měl podle něj zabývat také Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF). Eppink patří v EP ke stejné poslanecké frakci jako zástupci české ODS.

Foto: Profimedia.cz

Europarlament

Článek

"V časech utahování opasků v celé Evropě je naprosto nezbytné, aby evropští úředníci účinně zasáhli proti podvodům a korupci, zvláště tehdy, pokud jde o fondy EU," zdůraznil Eppink v prohlášení.

Belgický euroslanec, který je místopředsedou skupiny Evropských konzervativců a reformistů v EP, připomněl i některé další problémy a kauzy týkající se používání peněz z unijních fondů.

Podotkl, že o těchto případech informoval rozpočtový výbor zákonodárného sboru a vyzval jeho šéfa, aby o případném zneužívání fondů jednal s Evropskou komisí.

Reklama

Výběr článků

Načítám