Hlavní obsah

Osmák vystřelil u vchodu do německé školy, třídy se zabarikádovaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Žák osmé třídy vystřelil v úterý kolem poledne u vchodu do školy v německém Memmingenu. Nikdo nebyl zraněn. Všech 280 žáků a učitelů bylo nuceno se zabarikádovat ve třídách a ve školním rozhlasu je vyzvali, aby třídy neopouštěli. Učitelé současně přivolali policii. Nasazen byl i vrtulník.

Foto: Profimedia.cz

Nasazen byl i vrtulník

Článek

Žák osmé třídy ukazoval třem svým spolužákům zbraně, podle některých svědků měl dvě, když jedna náhle vystřelila. Údajně je vzal svému otci.

Učitelé okamžitě vyzvali žáky, aby se schovali do tříd a přivolali policii. Na místo dorazila speciální zásahová jednotka a nasazen byl i vrtulník. Policistům se však nepodařilo pachatele dopadnout, i když celou školu prohledala.

Není jasné, zda utekl, či se někdy v budově skrývá.

Nasazení speciální jednotky je pochopitelné, Německo má špatné zkušenosti se střelbami ve školách, které si vyžádaly řadu obětí. Ve Winnendenu sedmnáctiletý student zastřelil v roce 2009 15 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám