Hlavní obsah

Ruští teenageři urazili na střeše vysokorychlostního vlaku 90 kilometrů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Trojici ruských teenagerů přistihli tento týden na střeše vysokorychlostního vlaku Sapsan z Moskvy do Nižného Novgorodu. Mladíci na ní bez povšimnutí urazili téměř 90 kilometrů, informovala ruská média.

Foto: Profimedia.cz

Ruský vysokorychlostní vlak Sapsan

Článek

Trojice se vyhnula kontrole dopravní policie s cílem dorazit na střeše vlaku do města Vladimir necelých 140 kilometrů od Moskvy. Byli ale objeveni dříve u města Orechovo-Zuevo. „Rozhodli jsme nouzově zastavit. Tři teenageři byli ze střechy sundáni a do Nižného Novgorodu dorazili bezpečně s ostatními cestujícími,“ uvedlo oddělení ministerstva vnitra pro volžskou oblast.

Podle týdeníku Argumenty i Fakty cestovalo na vlaku šest mladíků ve věku 16 až 18 let, ale třem z nich se povedlo utéct.

List Kommersant v úterý napsal, že rodiče mladíků teď musí doplatit neuhrazené jízdné. Trojice bude také obviněna z porušení pravidel dopravy.

Vlaky Sapsan od firmy Siemens dosahují na trati rychlosti 150 kilometrů v hodině. V trakčním vedení nad hlavami chlapců na střeše vlaku bylo v moskevské oblasti napětí 30 000 voltů, v oblasti Nižného Novgorodu je napětí 27 000 voltů.

Není to poprvé, co na střeše vysokorychlostního vlaku Sapsan objevili cestovat člověka. Minulý týden z ní sundávali 18letého muže z Petrohradu. Mladík pak řekl, že takto cestuje už čtvrtým rokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám