Hlavní obsah

Lékař poradil pacientce, aby si koupila rakev

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Svérázný přístup měl ke svým pacientům lékař ze slovenské obce Dolný Ohaj u Nových Zámků. Starší ženě například poradil, aby si už raději koupila rakev a zkoušela v ní spávat, aby si zvykla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Lékař se obhajuje tím, že žena měla zánět slepého střeva a odmítla hospitalizaci. „Ptala se mě, co má dělat. Tak jsem jí otevřeně řekl, ať si koupí rakev,“ uvedl lékař. Další žena přišla k lékaři s kašlem. Doktor ji vzal k oknu, ukázal na nedaleký hřbitov a řekl, že tam leží plno lidí, kteří by byli rádi, kdyby mohli kašlat.

Lékaři pro opakované stížnosti na jeho chování vypověděla obec nájemní smlouvu a vystěhovali ho z ambulance. Když přišla do vesnice nová lékařka, svérázný doktor ji slovně urážel a napadal. Nakonec to skončilo ostrým konfliktem se starostou. „Nechtěl mě pustit do ambulance, tak jsme se trochu strkali,“ připustil lékař.

Doktor se jen těžce loučil s ambulancí, kde působil 34 let. Pro vypovězení nájemní smlouvy se obrátil na soud. Starosta na lékaře podal trestní oznámení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám