Hlavní obsah

Britský labourista napadl ve sněmovním baru konzervativce, skončil v cele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V policejní cele skončil ve středu večer 51letý britský labouristický poslanec Eric Joyce. Zadržen byl kvůli podezření, že napadl v parlamentním baru konzervativce. Strana práce mu pozastavila členství až do vyšetření incidentu.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Článek

Svědek incidentu tvrdí, že Eric Joyce strčil do svého konzervativního kolegy a pak se pustil i do ostatních návštěvníků zařízení. Vše údajně začalo tím, že Joyce prohlásil, že bar je "plný toryů". Incident se stal v baru, kam si zákonodárci mohou vodit své hosty.

Mluvčí Scotland Yardu řekl. „Zavolali nás kolem 22:50 kvůli nepokojům v baru v budově Dolní komory. Policisty byl zadržen asi 50letý muž kvůli podezření z útoku. Zůstává ve vazbě na policejní stanici v centru Londýna. Vyšetřování pokračuje.“

Napadeným byl konzervativec Stuart Andrew. Předseda dolní komory John Bercow dodal, že bere incident velmi vážně.

Vážně případ berou i labouristé. Do vyšetření případu má pozastavené členství ve Straně práce.

Poslanci se rozpadlo manželství 

Jeden z Joycových kolegů z poslaneckých lavic podle portálu deníku The Daily Telegraph řekl, že poslanec je už nějaký čas "špatný" z toho, že se mu rozpadlo manželství. Svědci z baru tvrdí, že to vypadalo, že se "necítí dobře ".

Joyce se v minulosti dvakrát stal nejdražším britským zákonodárcem. Měl z poslanců nejvyšší výdaje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám