Hlavní obsah

Francii pobouřilo brutální znásilnění a vražda školačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzskou veřejnost pobouřil případ znásilnění a vraždy třináctileté školačky. Dívku zvláště brutálním způsobem zavraždil o čtyři roky starší mladík, kterého přijali na školu ve střední části země, přestože byl už za znásilnění stíhán. Případ řešili na svém mimořádném zasedání i francouzští ministři.

Článek

Vražda se udála minulý týden. Nejmenovaný mladík vylákal Agnes Marinovou do lesa nedaleko školy. Zde ji pak podle policie zabil mimořádně brutálním způsobem. Tělo následně spálil. Ostatky byly objeveny o dva dny později.

Studenta přijali na školu, i když byl stíhán za loňské znásilnění kamarádky z dětství na jihu země. Lékaři ale usoudili, že mladík pro své okolí nepředstavuje nebezpečí a policie ho po čtyřech měsících propustila z vazby. Hoch se s rodiči ještě před zahájením soudního procesu přestěhoval severněji, kde jej odmítlo několik škol, než byl přijat do zmíněného zařízení v Chambon-sur-Lignon.

Rodiče zavražděné Agnes tvrdí, že jejich dcera mohla žít, nebýt nedbalosti školy. Ta se brání, že o mladíkovi neměla dost informací.

„Nebyli jsme ve styku se soudními úředníky,“ řekl v rozhlase ředitel Philippe Bauwens. Věděl prý, že chlapec je problémový, ale netušil, jakého jsou potíže rázu. Podle některých právníků ale škola ani nemohla mít k dispozici všechny informace, protože nebylo uzavřeno vyšetřování.

Kvůli rozhořčené veřejnosti se událostmi na své mimořádné schůzi v pondělí zabývala i vláda. Ministr spravedlnosti dostal za úkol záležitost prověřit. Premiér François Fillon uvedl, že v nejzávažnějších případech by měli být mladiství podezřelí umisťováni do zabezpečených vzdělávacích zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám