Hlavní obsah

Za zveřejnění seznamů slovenských mafiánů bude propuštěna policistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenskou policistku usvědčil detektor lži z krádeže tzv. mafiánských seznamů, které již několik dní kolují na veřejnosti. Ministr vnitra Daniel Lipšic na pondělní tiskové konferenci potvrdil, že policistka bude propuštěna ze sboru a obviněna z trestného činu zneužití pravomocí veřejného činitele.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie

Článek

Policistka byla členkou Úřadu pro boj s organizovaným zločinem, kde nastoupila v roce 2007. „Minulý týden prošla policistka kontrolou na polygrafu, který odhalil, že nemluví pravdu,“ uvedl Lipšic. Následně se policistka ke skutku přiznala. „Jednalo se o individuální selhání policistky,“ dodal Lipšic.

Policistka pracovala v oblasti finanční policie a k údajům se dostala legální cestou. „Plnila své služební povinnosti. Nadřízený její postup schválil. Legálně získané údaje však policistka použila nelegálně,“ konstatoval ministr vnitra.

Seznamy obsahují 300 jmen. Jsou mezi nimi například bývalí policisté, právníci a podnikatelé. Jména jsou rozdělena podle skupin působících v podsvětí. Kromě jmen jsou v seznamech fotografie, rodná čísla a adresy.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Slovensku koluje údajný seznam mafiánů

Na Slovensku kolují seznamy údajných členů mafie. Seznamy obsahují například jména bývalých policistů, právníků a podnikatelů. Šéf policie Jaroslav Spišiak...

Výběr článků

Načítám