Hlavní obsah

Oběť z bratislavské nemocnice nemohla žádat o smrt, byla v kómatu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Teorii, že devětadvacetiletý zdravotník Jaroslav Dobiaš zabil 63letou pacientku v bratislavské nemocnici na Kramárech na její žádost, dostala závažné trhliny. Jak upozornila televize Markíza, ženu přivezli do nemocnice po infarktu a byla v kómatu, z něhož se neprobrala. S Dobiašem nemohla mluvit a požádat o zkrácení svého utrpení.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Bratislavská nemocnice na Kramárech

Článek

Dobiaš zavraždil starší pacientku 10. června dvěma injekcemi. K činu se přiznal. [celá zpráva]

Policejním vyšetřovatelům Dobiaš řekl, že chtěl ženě pomoci. Byla v kritickém stavu, umírala a měla vážně poškozený mozek.

Jak upozornila televize Markíza, ženu přivezli do nemocnice po infarktu a následně upadla do kómatu. V průběhu hospitalizace nenabyla ani jednou vědomí, tudíž s obviněným komunikovat nemohla.

Podle deníku Plus jeden deň chtěl Dobiaš tímto činem získat náklonnost kolegyně Jany. Řekl jí, že pomáhá starším lidem. „Pochlubil se jí, že podobně pomohl čtyřiceti lidem v nemocnici v Trenčíně, kde rovněž pracoval a dalším deseti v Bratislavě. Jako důkaz prozradil Janě jména dvou obětí,“ uvedl deníku nejmenovaný zdroj. [celá zpráva]

Jana se obrátila na svého přítele právníka a ten jí poradil, aby vše prozradila policii. Vyšetřovatelé připravují exhumaci druhé oběti, kterou měl Dobiaš usmrtit v trenčínské nemocnici pře dvěma lety.

Dobiašova matka po odhalení případu zkolabovala. „Pokud policie zjistí, že to udělal, ať si trest odpyká,“ řekla Helena Dobiašová deníku Nový čas. Hrozí mu doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám