Hlavní obsah

Zaměstnanec bratislavské nemocnice zabil pacientku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Zaměstnanec jedné z bratislavských nemocnic usmrtil 63letou pacientku. Vstříkl jí do žíly látku, která jí zastavila srdce. Jak Právo informovala bratislavská policejní mluvčí Petra Hrášková, 29letý muž pocházející z okresu Trenčín, je už ve vazbě a hrozí mu 25 let vězení až doživotí

Foto: Profimedia.cz

Obviněný ženě vpíchl léky, po kterých zemřela.

Článek

Případ se stal 10. června a policie jej uzavřela po několika dnech. Policejní vyšetřovatel obvinil muže ze zvlášť závažného trestného činu.

„Zaměstnanec nemocnice v průběhu své služby intravenózně aplikoval poškozené farmaka, v důsledku čehož ženě do několika minut selhalo srdce,“ dodala Hrášková.

Policejní mluvčí odmítla konkretizovat, ve které bratislavské nemocnici se případ stal. „Další informace k případu zatím neposkytujeme,“ dodala.

Jak uvedl server sme.sk, tragická událost se stala v bratislavské nemocnici na Kramárech. Ošetřovatel údajně podal pacientce ampulku Ebrantilu. Tato látka slouží ke snížení tlaku. Pacientka přitom měla extrémně nízký tlak 60/30. Po několika minutách jí selhalo srdce.

Muž se k činu přiznal. Policie vyšetřuje, zda šlo pouze o ojedinělý případ. Žena byla vážně nemocná, ale zatím nejsou důkazy o tom, zda ošetřovatele požádala o eutanazii, která není na Slovensku povolena.

Reklama

Výběr článků

Načítám