Hlavní obsah

Ošetřovatel bratislavské nemocnice mohl zabít až 50 lidí

– Bratislava • Aktualizováno
Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Ošetřovatel z bratislavské nemocnice na Kramárech Jaroslav Dobiaš (29), který se přiznal k vraždě 63leté pacientky Ľuboslavy Sečové, mohl zabít více pacientů. Údajně může mít na svědomí až padesát lidí, kterým pomohl na onen svět. Naznačil to deník Plus jeden deň. Muž prý už jméno jedné z dalších obětí prozradil.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Bratislavská nemocnice na Kramárech

Článek

Podle deníku měl Dobiaš připravit o život čtyřicet lidí v nemocnici v Trenčíně, kde rovněž pracoval, a dalších deset usmrtil v bratislavské nemocnici. Měl se svěřit své kamarádce, že pacienty zabil.

Údajně prozradil i jméno jedné ze svých obětí a policie připravuje exhumaci těla. Pokud se potvrdí, že oběť zemřela po aplikování podobné látky jako pacientka v Bratislavě, Dobiaš bude mít na krku další obvinění z vraždy.

Mluvčí bratislavské policie Petra Hrášková na dotaz Práva uvedla, že policie k případu zatím další informace neposkytuje.

Třídní učitelka: je to dobrák

Dobiašova středoškolská třídní profesorka Elena Botková ho označila za tichého člověka. „Je to takový dobrák, že pokud by ho někdo o to požádal, on by mu vyhověl,“ připustila s tím, že mohl jednat na žádost nemocných.

Při výslechu se Dobiaš přiznal, že 10. června zavraždil 63letou pacientku. Údajně se nemohl dál dívat na její utrpení. Žena byla v bezvědomí a měla tlak 60 na 30 a puls 150 za minutu. [celá zpráva]

Dobiaš jí aplikoval dva léky, které ji připravily o život. Vstříkl jí do žíly Ebrantil, a když měla po půl hodině tlak 30 na 20, dal jí ještě ampulku Esmeronu. Pacientce následně selhalo srdce.

Dobiašovi hrozí trest vězení v délce 25 let, ale může dostat i doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám