Hlavní obsah

Trojice ve Vídni se chtěla dát k teroristům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Vídeňská policie zadržela ve středu tři osoby podezřelé z toho, že se snažily dostat do teroristického výcvikového tábora. Zároveň byl zatčen člověk, který je naverboval. S odvoláním na rakouské ministerstvo vnitra to ve čtvrtek napsal deník Kurier.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Trojici podezřelých zadržela policie na letišti Schwechat, odkud chtěli odletět do Afghánistánu. Člověk, který je naverboval, byl zadržen jinde ve Vídni. Kromě nabádání k terorismu mu hrozí také obvinění z finanční podpory teroristů. Národnost podezřelých mluvčí neupřesnil.

Podle rakouských zákonů hrozí lidem, kteří se připravují k teroristickým útokům, pět let vězení.

Kurier připomíná, že to v zemi není první zatčení v souvislosti s mezinárodním terorismem. Před dvěma týdny policie ve Vídni zadržela Němce, který údajně řídil teroristickou buňku.

V polovině května byl naopak v Berlíně zatčen mladý Rakušan, který do německé metropole přiletěl z afghánského výcvikového tábora. Syn emigrantů z Afghánistánu byl přitom v minulosti považován za modelový příklad integrace muslimů v Rakousku, neboť jeho rodiče se zapojili do občanského života a on sám sloužil v rakouské gardě.

Reklama

Výběr článků

Načítám