Hlavní obsah

Slovák vyhrál nad bakterií E.coli pomocí whisky

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovák Milan Valentovič (83) tvrdí, že nad baktrií E.coli zvítězil pomocí whisky. Jak řekl deníku Nový čas, nebezpečnou střevní baktérií se nakazil v roce 1976 v Tunisku. „Můj známý Tunisan mi přinesl tehdy nejdražší whisky a řekl, že mám pít třikrát denně půl deci a bude po všech bakteriích. Měl pravdu,“ uvedl.

Foto: Profimedia.cz

Slovák přemohl nebezpečnou bakterii pomocí whisky.

Článek

Profesor Valentovič v Tunisku učil třináct let. „Najednou jsem se cítil velmi slabý. Nedokázal jsem stát na nohou. Měl jsem deset dní teplotu 40 stupňů a hubl jsem,“ řekl. Po deseti dnech se cítil bezmocný. „Myslel jsem, že mi odbila poslední chvilka,“ dodal.

Pomohl mu kamarád, který ho vzal na soukromou kliniku. „Tam zjistili, že mám v sobě bakterii, která mě může zabít. Dali mi lék, který však mohl způsobit ztrátu zraku,“ uvedl Valentovič. Rozhodl se, že léky užívat nebude.

Další kamarád mu poradil whisky a ta ho nakonec vyléčila. Po několika dnech pravidelného pití whisky opět vyhledal lékaře, který byl velmi překvapený a řekl, že právě překonal vážnou infekci E.coli. „Byl jsem rád, že žiju,“ dodal Valentovič. Slovák tvrdí, že infekci mu způsobila broskev. Od té doby už nikdy nejedl nemyté ovoce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám