Hlavní obsah

Berlusconiho dar Blairovi prodala jeho manželka na eBayi za pár liber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Tony Blair si za minutové vystoupení přijde na 6000 liber (téměř 180 000 korun), čímž za uplynulé tři roky, kdy už není v politice, vydělal asi 20 miliónů liber (zhruba 600 miliónů korun). Jeho žena jako právnička a poradkyně vydělává více než průměrný Brit. Přesto se Cherie Blairová rozhodla přispět do rodinné kasy výprodejem darů, které manžel dostal jako premiér. Tento měsíc v aukci na internetu prodala hodinky od italského premiéra Silvia Berlusconiho.

Článek

Luxusní pánské hodinky Locman Mare Titanium podle středečního vydání The Daily Telegraph prodala Blairová za 98 liber (necelé tři tisíce korun). Podle listu je jejich cena nejméně trojnásobná. Inzerát Blairové hlásal: „Nepoužité, v originálním balení, se zárukou“. Hodinky byly jedním z devíti darů, které Blairovi od Berlusconiho proslulého svou štědrostí dostali, napsal deník.

Podle listu to nebyla jediná věc, kterou Blairová v posledních měsících prodala levně na internetu. Například nabídla i list papíru podepsaný jejím manželem. Prodala ho za deset liber (necelých 300 korun).

Mluvčí Blairové na to reagoval s vysvětlením, že expremiérova manželka nechtěla na listu vydělat, nýbrž chtěla „oslabit trh“ s manželovými podpisy, protože ji rozlítilo, že někteří lidé podpis prodávají za 35 liber. Utržených deset liber prý okamžitě po transakci vrátila kupci.

Blairová ovšem na eBay už nejméně šest let také ráda nakupuje, a to zejména kuchyňské nádobí do sedmi nemovitostí, které s manželem vlastní, a hračky a stavebnice pro nejmladšího syna Lea.

Reklama

Výběr článků

Načítám