Hlavní obsah

V Moskvě se zastřelil bývalý zástupce šéfa rozvědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruské tajné služby za záhadných okolností přišly o dalšího významného náčelníka špionáže. Po Juriji Ivanovovi, náměstkovi ředitele vojenské rozvědky GRU, jehož tělo v září vyplavilo moře v jižním Turecku, v pondělí z Moskvy přišla zpráva o smrti bývalého muže číslo dvě ve špionážní službě ruského ministerstva vnitra.

Foto: Profimedia.cz

Červizov si prostřelil hlavu výstřelem z trofejní pistole. Ilustrační foto

Článek

Třiašedesátiletý generál Viktor Červizov si v pondělí ráno podle policejní zprávy prostřelil hlavu výstřelem z trofejní pistole na schodišti svého domu v Moskvě. Dopis na rozloučenou nezanechal, žádné známky psychické deprese podle jeho blízkých v minulých dnech nejevil.

List Komsomolskaja pravda označil za možnou příčinu smrti rodinné neshody, nevyloučil ale ani cizí zavinění. Policie žádnou verzi Červizovovy smrti nekomentovala.

Generál pracoval na ministerstvu vnitra do roku 2002, kdy byl penzionován v důsledku těžkých zranění, která utrpěl za druhé čečenské války koncem 90. letech minulého století. Podle moskevských médií je považován za "otce" ruských elitních komand, která zasahují proti rebelům v neklidných oblastech severního Kavkazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám