Hlavní obsah

Díky volbám se setkal s manželkou a synem

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky volbám se pan Jacek ze Sandoměři v neděli mohl setkat s manželkou Tamarou a 19letým synem Piotrem. Před třemi týdny jim povodeň úplně zničila rodinný dům. Zůstalo jim jen to, co měli na sobě.

Článek

K sobě ho vzali rodiče ve vzdálenější obci, manželku zase její rodiče do malého bytu v Sandoměři, Piotra, jenž v neděli volil poprvé, u sebe ubytoval Jackův kolega z práce. „Jinou možnost jsme neměli,“ řekli reportérovi televize TVN24. V neděli se trojice setkala ve volební místnosti v Baczyňského ulici poblíž skláren. Po hlasování se šli podívat na to, co zbylo z domu, kde ještě před třemi týdny žili.

Ne každý, jehož život obrátily záplavy vzhůru nohama, přišel hlasovat. Wieslaw Ligeza z obce Kanioviek Dankowski, kde živel dvakrát protrhl ochranné hráze, volit nešel. „Voda mi všechno zničila. Nemám se ani do čeho obléci a jako nuzák nechci lidem na oči,“ řekl. Genowefe Szastové ze Zastova Karczminského potopa její dřevěný dům úplně smetla. „Nevím, co se mnou bude. Volit jsem ale šla. Snad mi nový prezident nějak pomůže,“ vysvětlila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám