Hlavní obsah

Nejméně 19 lidí zahynulo při bleskové povodni ve Francii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Draguignan
Aktualizováno

Několik vesnic v jihofrancouzském departmentu Var se v úterý ocitlo během pár hodin pod vodou. Blesková povodeň si vyžádala podle posledních údajů 19 mrtvých a neupřesněný počet pohřešovaných, napsala ČTK. Zpočátku bylo uváděno jedenáct obětí a tři nezvěstní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Patnáct lidí zahynulo při bleskové povodni ve FranciiVideo: Reuters

 
Článek

Voda stoupla velmi rychle a lidé před ní prchali na střechy domů. Nejvíce bylo postiženo město Draguignan a jeho okolí. Místy přibylo rázem několik metrů vody. Voda unášela osobní i nákladní auta.

Záchranáři pomáhali celou noc lidem uvízlým na různých místech. Až 200 000 domácností se ocitlo bez elektřiny. V úterý bylo zavřeno také toulonské letiště.

Foto: Sebastien Nogier , Reuters

Vysoká voda v řece La Nartuby v Trans en Provence

Foto: Sebastien Nogier , Reuters

V departementu Var začalo pršet v noci na úterý. V průměru tam spadlo 80 milimetrů vody, ale v obci Lorgues například až 264 milimetrů. Ještě více srážek spadlo ve čtyřicetitisícovém městě Draguignan.

"Od 16:00 v úterý napršelo 300 milimetrů vody, což je velmi mnoho," řekla Corinne Orzechowská, zástupkyně prefekta departementu Var, kde Draguignan leží. Voda v ulicích vystoupala na dva metry. Zcela zaplavila železniční tratě a vlakové spojení mezi městy Nice a Toulonem je přerušeno.

Foto: Sebastien Nogier, Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám