Hlavní obsah

Rodiče britského pyrotechnika nasazeného v Afghánistánu se oběsili

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Oba rodiče 37letého svobodníka Alana Davise, který byl nasazen v Afghánistánu jako pyrotechnik, spáchali letos krátce po sobě sebevraždu. Nejprve se zabila jeho matka, která nemohla snášet úzkost, že by mohla ztratit své jediné dítě. O několik dní později se oběsil jeho otec, který nemohl žít bez své ženy, uvedl list Daily Mail.

Článek

Středeční závěry vyšetřování příčin jejich smrti ukázaly na zničující vliv afghánské války na rodiny nasazených. Doreen Davisová ve svých 69 letech pracovala na částečný úvazek ve škole. Poté, co její jediný syn odletěl do Afghánistánu, trpěla úzkostmi, že zahyne při explozi bomby. Brala léky proti úzkosti a lékařům krátce před smrtí řekla, že se zabije.

Její manžel ji nalezl oběšenou v domě v Aldershotu 6. února, když se vrátil z procházky. Lékařům se ji podařilo udržet naživu do té doby, než se její syn vrátil z Afghánistánu.  Žena ale zemřela. Pohřeb se konal 17. února.

Když se Alan Davis o týden později vrátil do Afghánistánu, dozvěděl se, že jeho 66letý otec John Davis si také vzal život. Tři dny po jeho odletu, 28. února, zavolali sousedé policii, protože měli obavy. „Když jsem šel nahoru, viděl jsem tělo oběšeného,“ uvedl policista Kieran Burke, který ho odřízl. Přes pokus o resuscitaci jej lékař prohlásil za mrtvého.

Byla celý můj svět, napsal otec na rozloučenou

V dopise na rozloučenou otec synovi napsal: „Chci být s Doreen. Je mi to tak líto, nezasloužíš si to. Odpusť mi prosím. Jsem na tebe tak hrdý.“

O své ženě, se kterou žil 40 let, napsal: "Doreen byla můj celý svět. Bez ní je to tak prázdné. Nemá to smysl, nechci vidět další den.“

Pyrotechnik je stále tak rozrušený, že se nemohl ve středu účastnit vyšetřování. Ve vyjádření ale napsal, že by se nikdy nevrátil na frontu, kdyby měl obavy o duševní zdraví svého otce.

Činem otce byl zcela šokován. Měl pocit, že otec má dostatečnou podporu v sestře a v přátelích. „Kdybych měl jakékoli obavy, neopustil bych ho,“ napsal.

Reklama

Výběr článků

Načítám