Hlavní obsah

Opilí Britové vyhodili českého mladíka z okna, dostali 15 let

Právo, Michael Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portsmouth

Na 15 let do vězení poslal soud v britském Portsmouthu Michaela Cartera (42) a Wesleyho McNamaru (31) za pokus o vraždu Miroslava Chodilíka (21) z České republiky.

Foto: Phil Noble, Reuters

Článek

Oba muži jej nejdříve surově zbili a pak vyhodili z okna ve třetím patře. Čech jen díky notné dávce štěstí útok přežil. Podle soudce „jednali jako zvířata,“ napsal v úterý lokální zpravodajský portál portsmouth.co.uk.

Chodilík, který přijel do Británie za prací, potkal nezaměstnané Cartera s McNamarou v obchodě s levným zbožím v portsmouthské ulici Fratton loni v březnu. Dali se do řeči a následně vyrazili do Carterova bytu pít alkohol.

Foto: portsmouth.co.uk, Novinky

Michael Carter a Wesley McNamara na portálu portsmouth.co.uk

Zde se však chování dosud přátelských mužů změnilo. Stačila drobná Chodilíkova poznámka o zápachu Carterovy lednice a McNamara se na Čecha vrhl. K útoku se připojil Carter, Chodilíka mlátili, kopali, dokonce si na něj vzali dřevěnou tyč.

Realita tohoto případu je taková, že dva velmi opilí muži se chovali jako dvě zvířata
britský soudce

Otisky zkrvavených rukou oběti pak kriminalisté nalezli dokonce i na vnitřní straně dveří, jak se neúspěšně pokusil utéci, napsal server. Chodilík porotě později řekl, že při útoku si přál zemřít, jen aby už netrpěl bolestí. Když bití na chvíli ustalo, netušil, že za chvíli to bude ještě horší – dvojice Chodilíka odtáhla k oknu a vyhodila jej ven. Mladík pád ze sedmimetrové výšky přežil jen zázrakem. Utržil ale závažná zranění – frakturu lebky, krvácení do mozku a mnohačetné zlomeniny.

Násilníci si zazpívali

Násilníci poté šli ke známému, kde McNamara, podle svědků ve velmi dobré náladě, zazpíval hit Murder on the Dancefloor (Vražda na tanečním parketu) od britské popové zpěvačky Sophie Ellis-Bextorové, poznamenal server.

„Realita tohoto případu je taková, že dva velmi opilí muži se chovali jako dvě zvířata,“ prohlásil soudce při vynášení verdiktu.

„Byl to opravdu velmi, ale velmi krutý útok. Míra toho, jak jej v bytě bili, a to, že jej vyhodili z okna, je neuvěřitelná. Rozsudek odpovídá extrémnímu násilí, které bylo použito,“ dodala podle portsmouth.co.uk vyšetřovatelka Katie Hollandová.

„Míra násilí byla odporná a je jasné, že se vůbec nestarali o to, jestli oběť žije, nebo ne,“ doplnila prokurátorka Mary-Ruth Johnsonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám