Hlavní obsah

Vrah z Ludwigshafenu zabil učitele kvůli jediné větě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ludwigshafen

Florian K. (23) ubodal ve čtvrtek na střední průmyslové škole pro budoucí malíře a lakýrníky v německém Ludwigshafenu svého někdejšího 58letého učitele kvůli jediné větě.

Článek

„Z tebe nikdy nebude pořádný malíř,“ řekl mu podle svědectví spolužáků citovaných televizí ZDF pedagog. „Nikdy to neskousl. Pořád se k tomu vracel. Říkal, že to kantorovi neprojde. Ale ani ve snu by mě nenapadlo, že se vrátí, aby se pomstil,“ řekl bývalý spolužák Günter.

Učňové kantora líčili jako velmi přísného, který často zvyšoval hlas, napomínal a vykazoval žáky ze svých hodin. „Vyžíval se v peskování a kárání. Vládl třídě pevnou rukou. Říkali jsme mu Imperátor,“ uvedla pod podmínkou anonymity jedna učnice.

Bývalý žák školy zaútočil na pedagoga ve čtvrtek kolem desáté dopoledne na schodech u vchodu do sklepa. Učitel podle týdeníku Der Spiegel stačil ještě před vykrvácením spustit vnitřní varovný systém, který dalším pedagogům rozeslal SMS o blížícím se nebezpečí. Snaha pomoci mu byla marná, napadený na místě útoku zemřel. [celá zpráva]

Útočník poté vyběhl do třetího patra. Bránil se střelbou ze startovací pistole. Policie ho přesto přemohla.

Policisté evakuovali asi tisíc studentů. Školu navštěvuje přes 3200 žáků a učitelský sbor má 130 členů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám