Hlavní obsah

Rus zabíjel cestující ve vlaku otráveným koňakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská policie dopadla mladíka, který je podezřelý z nejméně 13 vražd chladnokrevně spáchaných v příměstských vlacích v okolí Moskvy. Svým obětem nabízel přípitek z láhve alkoholu, do které přimíchal silné omamné látky, a poté, co spolucestující upadli do bezvědomí, je okrádal.

Článek

"Při vyšetřování bylo zjištěno, že z rukou dvakrát odsouzeného zločince zahynulo 13 lidí, dalších 12 skončilo na jednotce intenzivní péče. K zotavení budou potřebovat dlouhé léčení," uvedla dnes mluvčí železničních vyšetřovatelů Taťjana Morozovová.

K dopadení třiadvacetiletého Alexeje Vygovského jako podezřelého ze série vražd v příměstských vlacích v posledních třech letech vedlo podle policistů dlouhé a složité vyšetřování, i když pachatel postupoval vždy stejným způsobem. Nastoupil do vlaku v Moskvě či v okolí, přisedl k dobře oblečenému muži, vytáhl láhev koňaku a nabídl přípitek na zdraví právě narozeného potomka. Stačil pouhý doušek, aby oběť upadla do bezvědomí. Pak ji obral o vše cenné: peníze, mobilní telefon, peněženku, úvěrové karty. Při domovní prohlídce policisté našli kromě množství ukradených dokladů i zápisník, kde si zatčený zapisoval sumy, které za kořist utržil.

Přítelkyně si ničeho nevšimla

Travičova směs v láhvi prý byla tak silná, že by dokázala porazit i slona; u obětí vyvolávala otékání mozku, dušení a mučivou smrt. Ti, co jízdu přežili, ztráceli v důsledku otravy paměť.

Družka podezřelého prý žila v přesvědčení, že milý pracuje na dráze: ráno odjížděl prvním vlakem a vracel se posledním. Obvykle s nějakým pěkným dárkem.

Vyšetřovatelé nevylučují, že obětí mohlo být ještě více než dosud známých 25 případů. Okrádání spolucestujících se prý podezřelý začal věnovat hned poté, co v roce 2007 opustil vězení, kde si odpykal trest za krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám