Hlavní obsah

Slovenská policie zadržela český pár, který získával peníze na dítě

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská policie ve středu v Žilině zadržela český pár, který s měsíčním dítětem na rukou žádal peníze na několika úřadech po Slovensku a dostal je. Informuje o tom server tvnoviny.sk. Policie je zadržela v Žilině.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Šestadvacetiletý muž a osmnáctiletá žena české národnosti navštívili v uplynulých dnech radnice několika slovenských měst s žádostí, že urychleně potřebují peníze na vlak do České republiky. Povedený pár se objevil na úřadech v Žilině, Handlové, Zvolenu a Žiaru nad Hronom. Handlovská radnice na ně podala trestní oznámení za zneužívání dítěte k získání peněz a kvůli podezření z ohrožení života nemluvněte.

Mluvčí radnice v Handlové Jana Paulínyová Novinkám potvrdila, že pracovníci úřadu jim dali ze svého přes sto eur (asi 2600 Kč).

„Pár přišel na náš úřad 27. ledna a snažil se působit na city, že potřebují peníze na zakoupení jízdenky. Tu si pravděpodobně vůbec neplánovali koupit,“ uvedla mluvčí s tím, že se dítě narodilo 8. ledna 2010.

Porodila den po příjezdu na Slovensko

Pár přijel na Slovensko 7.ledna z Maďarska, kde má muž údajně rodinu. Hned druhý den mladá žena porodila syna. Mladí lidé ve věku 26 a 18 let vystupovali velmi kultivovaně. Od začátku roku jim radnice v Handlové věnovala kočárek a mohli přespat v místním domě osamělých rodičů.

Na muže byl v České republice vydaný zatykač za majetkovou trestní činnost. Měl se dostavit k soudu v Ústí nad Labem. Muž však tvrdil, že žádné předvolání nedostal. Česká strana slovenským policistům řekla, že muže nemusí zadržet, ale má se dostavit 16.března k soudu. Žena s dítětem byla umístěna v dětském domově v Martině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám