Hlavní obsah

Stejná žena napadla papeže už loni

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Vatikán v pátek zveřejnil totožnost ženy, která se ve čtvrtek v římské bazilice svatého Petra vrhla na papeže Benedikta XVI. a strhla jej k zemi. Jedná se o pětadvacetiletou Susannu Maiolovou, která se vrhla na papeže už loni. Tehdy ale papeže ochránila švýcarská garda.

Foto: Reuters

Psychicky labilní Susanna Maiolová

Článek

Letos na Štědrý den se jí ale podařilo přeskočit bariéru, když papež přicházel zahájit půlnoční mši. Dostala se až k papeži a pokusila se mu strhnout roucho. Přitom upadla a papeže strhla na sebe. Pak ji zneškodnila švýcarská garda. [celá zpráva]

Žena byla zatčena a převezena do nemocnice. Vatikánský mluvčí Federico Lombardi označil ženu, která má švýcarské a italské občanství, za psychicky labilní. Byla zatčena a převezena do nemocnice. Důvod jejího opakovaného činu nebyl znám.

Papež vyvázl nezraněn a celebroval mši. 

Lombardi současně obhajoval bezpečnostní opatření, která chrání papeže při mši. Zdůraznil, že velké nebezpečí nehrozilo, protože všichni návštěvníci mše musejí projít bezpečnostními rámy a nemohou si sebou vzít nebezpečné kovové předměty včetně nožů. Lombardi ale zdůraznil, že se budou muset bezpečnostní opatření nyní revidovat.

Vatikánský analytik CNN John Allen uvedl, že bezpečnostní opatření uplatňovaná ve Vatikánu jsou docela slabá ve srovnání s těmi, jaká jsou použita při ochraně amerického prezidenta Baracka Obamy.

Reklama

Související témata:

Související články

Papeže na úvod půlnoční napadla žena

Půlnoční mše v Římě, jejíž začátek byl kvůli vyčerpání papeže posunut na desátou večer, měla mimořádně dramatický průběh. V jejím úvodu jedna žena přeskočila...

Výběr článků

Načítám