Hlavní obsah

Bylo jí líto promrzlého přistěhovalce, teď má na krku soud

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Padesátiletá Claudine Louisová čelí v jihofrancouzském Foix soudu. Na ulici se jí jednoho mrazivého dne zželelo mladíka a poskytla mu jídlo, přístřeší a pomoc. Hoch byl však ilegálním přistěhovalcem, uvedl server France 24.

Článek

Louisová na 16letého Obajdulláha Samariho z Afghánistánu narazila v centru Paříže. Osamělého a hladového chlapce jí bylo líto a vzala ho pod svou střechu, čímž přestoupila zákon.

Lousiové hrozí až pět let vězení a pokuta 30 000 euro (přes 750 000 korun). Žalobce chce symbolický trest, zatímco obhájce Guy Dedieu usiluje o zproštění viny. „Paní Louisová mladíka potkala v extrémně těžké situaci. Byl nemocný, bez rodiny, pasu a domova. Chtěla jenom pomoci,“ uvedl Dedieu. Podle žalobce by zproštění viny znamenalo otevření díry v zákoně pro pašeráky a ilegální přistěhovalce.

Louisová hocha nechala ve svém domě ve městě Saint-Girons tři měsíce. Během té doby se snažila zjistit, zda mu nelze zajistit legalizaci pobytu ve Francii. Když si uvědomila, že to není možné, kontaktovala úřady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám