Hlavní obsah

Za tajemnou smrt v Chorvatsku může nejspíš elektřina

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý Slovák zemřel na dovolené v Chorvatsku pravděpodobně po zásahu elektrickým proudem. Bezvládné tělo 24letého Milana Patáka našli v pronajatém bytě jeho rodiče, když se v pondělí vrátili z pláže ve městě Makarska. Případ vyšetřuje chorvatská policie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Serveru aktuality.sk se ozvali turisté, kteří byli na zájezdu s postiženou rodinou. "V pokoji, kde byla rodina ubytovaná, nebyla v pořádku elektroinstalace. Několikrát jsme na to upozorňovali majitele, ale oni s tím nic nedělali. Chlapec se podle všeho opřel o dřez, který probíjel a zemřel. Zájezd nám pak předčasně ukončili o jeden den dřív," napsal portálu čtenář Boris.

"Už v sobotu hlásili jeho rodiče majiteli, že s elektřinou není něco v pořádku, ale domácí nic neudělal. Také jejich sousedé si na elektřinu stěžovali, ale ani delegátka nic neudělala. Bylo zvláštní, že policie při vyšetřování vyslechla pouze majitele penzionu, nikoho z nás neoslovili," píše další účastnice zájezdu.

Bezprostřední příčinou smrti bylo podle lékařů selhání srdce. "Vyšetřování má v rukou chorvatská policie. Pro komunikaci s rodiči jsou k dispozici slovenští policisté, kteří slouží v létě na chorvatském pobřeží," uvedl slovenský policejní přidělenec v Chorvatsku Radovan Kyselca.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám