Hlavní obsah

Moskevské samoobsluhy po Putinově kritice snížily ceny

Právo, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Jako lidový hrdina se tento týden ukázal ruský premiér Vladimir Putin – kritikou vysokých marží u vepřového masa přiměl vedení moskevské sítě supermarketů Perekrjostok snížit ceny masných výrobků. Oznámila to ruská agentura RIA Novosti.

Článek

Před středečním projednáváním zákona o regulaci obchodní činnosti se Putin vypravil na prohlídku samoobsluhy na moskevské třídě Osennij bulvar, kde jej provázel ředitel podniku Jurij Kobaladze. Největší zájem při „inspekci“ Putin projevoval o cenové přirážky.

„Za kolik prodáváte vepřové?,“ ptal se. Fakta jej neuspokojila – cena dodavatele činí 160 rublů, zatímco prodejní 335 rublů. „To znamená v podstatě dvakrát dráž. To je normální?“ uhodil na vedení supermarketu. „Copak 120 procent je vysoká marže?“ pokusil se odporovat Kobaladze. „Velmi vysoká,“ odvětil Putin suše. „Zítra ji snížíme,“ přikývl ředitel.

Hned druhý den však o návštěvě vesele žertoval. „Byl to normální rozhovor, ve kterém nechyběly různé vtipy. Znamená to snad, že zítra všechno snížíme?“ zlehčoval situaci v tisku. Jen o pár hodin později ale povolil.

Ve čtvrtek večer vedení společnosti vydalo tiskové prohlášení, ve kterém vyhlásilo snížení marže na pouhých 5 procent u více než 350 výrobků a na nulu u dalších 150 položek. „Příští týden stanovíme nižší ceny u dalších 10 masných výrobků a od 1. července ve všech pobočkách začíná obří výprodej,“ přislíbil prodejce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám