Hlavní obsah

Přívalový déšť si na Slovensku vyžádal jednu oběť

Právo, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Sobotní průtrž mračen si na Slovensku vyžádala jednu oběť. 68letý obyvatel obce Prietrž u Senice vyšel před svůj dům, kde ho strhla voda. Jeho tělo našli za dvě hodiny asi 200 metrů od domu. Už nejevil známky života.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Západ Slovenska postihla v neděli silná bouře a krupobití. Nejvíce postižené bylo okolí měst Senica a Myjava. Voda poškodila v Myjavě sportovní areál a zaplavila náměstí. Volební místnost k eurovolbám  museli z místního kulturního domu přestěhovat, protože byly zaplaven vodou.

Tornádo řádilo v Itálii

Počasí dělalo starosti také italským záchranářům. Nad severní Itálií se v sobotu přehnalo tornádo, které zranilo 25 lidí a dalších 200 připravilo o přístřeší. Tornádo zasáhlo oblast města Treviso v kraji Furlansko-Julské Benátky.

Rychlost větru zde dosahovala 70 až 80 kilometrů v hodině. Vítr doprovázelo silné krupobití, které napáchalo takové škody, že je italská média přirovnala k účinkům bombardování. Dvaašedesátiletá žena byla těžce zraněna betonovým sloupem, který se na ni zřítil.

Reklama

Výběr článků

Načítám