Hlavní obsah

Dívka ze stanice Zoo po 30 letech znovu spadla do drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Třicet let poté, co o ní vyšel bestseller My děti ze stanice Zoo, spadla Christiane F. (46) znovu do drogové pasti. Její jedenáctiletý syn Elias skončil v ústavu pro péči o mládež.

Foto: Profimedia.cz

Šestačtyřicetiletá Christiane F.

Článek

Přátelé a známí ženy podle deníku Berliner Morgenpost tvrdí, že Christiane působí na drogové scéně, tentokrát kolem stanice metra Kottbusser Tor ve čtvrti Kreuzberg. Policie ani pátrači v civilu o tom nemají poznatky, ale to prý nemusí nic znamenat.

"Drogová scéna se obtížně mapuje a nedá se vždy zjistit, kdo k ní zrovna patří,“ řekl policejní zdroj.

Při několika málo veřejných vystoupeních pod jejím údajně pravým jménem Christiane Felscherinowová zdůrazňovala, jak důležitý pro ni je právě její syn. "Bez Eliase bych už byla mrtvá,“ svěřila se.

Neblahý vliv Amsterdamu

Počátkem tohoto roku se údajně – proti vůli úřadu péče o mládež – Christiane přestěhovala i se synem do Amsterdamu, kde se její problémy s drogami znovu umocnily.

Horst Rieck, jeden z autorů knihy, prozradil, že před dvěma týdny Christianu kontaktoval. Po zážitcích z Amsterdamu prý působila neklidně, byla „velmi šokovaná a zmatená“.

Rodilá Hamburčanka Christiane žila od šesti let na problematickém sídlišti Gropiusstadt v západoberlínské čtvrti Neukölln. Rodinné problémy ji zavedly ve 13 letech na drogovou scénu.

Začínala s lehkými drogami, ve 14 letech se ale seznámila s heroinem. Aby si mohla opatřit dávky, začala se prostituovat na nechvalně známém západoberlínském nádraží Bahnhof Zoologischer Garten. Někteří mladí narkomani z blízkosti Christiane zemřeli, ona sama se své závislosti zbavila, ale zřejmě jen dočasně.

Reklama

Výběr článků

Načítám