Hlavní obsah

Moskva kvůli fotbalovému semifinále zakázala alkohol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Moskevská radnice očekává, že se po večerním semifinále fotbalového mistrovství Evropy mezi Ruskem a Španělskem vydají do ulic davy fanoušků. Aby zajistila hladký průběh případných oslav, zakázala v centru Moskvy od 16 hodin místního času (14:00 SELČ) prodej alkoholu a nechala odstranit z ulic v centru zaparkovaná auta.

Foto: archiv Novinky, Novinky

Moskva

Článek

Rusové postupem do semifinále překonali očekávání. Na kontinentálním šampionátu je to jejich nejlepší výsledek od roku 1988, kdy tehdejší Sovětský svaz hrál ve finále.

V celé zemi tak zavládla fotbalová horečka, na Sibiři dokonce fanoušci pojmenovali svého potomka po nizozemském kouči ruských fotbalistů Guusu Hiddinkovi.

Po čtvrtfinálové výhře nad Nizozemskem bylo v ulicích Moskvy asi 700 tisíc fanoušků. Oslavy byly poměrně klidné, ale například po porážce Ruska s Japonskem na mistrovství světa 2002 fanoušci rabovali obchody a zapalovali auta. Aby tentokrát nehrozilo zničení automobilů, nechala je radnice z ulic odtáhnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám