Hlavní obsah

Fritzl bude ve vazbě o dva měsíce déle, rozhodl soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Zemský soud v dolnorakouském St. Pöltenu v pátek rozhodl znovu prodloužit vyšetřovací vazbu Josefa Fritzla. Fritzl 24 let věznil a zneužíval v podzemí svého domu v Amstettenu dceru Elizabeth. Zplodil s ní sedm dětí. Soud mu vazbu prodloužil o dva měsíce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž s použitím Reuters a Profimedia), Novinky

Článek

Vazba byla na pachatele nejhoršího případu incestu v dějinách Rakouska uvalena 29. dubna. Zprávu o jejím prodloužení oznámil mluvčí státního zastupitelství v St. Pöltenu Gerhard Sedlacek.

Zdlouhavé vyšetřování, které nepřináší již delší dobu žádné zásadně nové poznatky, potrvá podle kriminalistů pravděpodobně až do podzimu. Případ proto v posledních týdnech pomalu zmizel ze stránek rakouského tisku.

O rozruch se postarají jen občas incidenty spojené s neustávajícími pokusy paparazziů získat snímky členů Fritzlovy rodiny nebo některé bulvární informace, které se však obvykle ukážou jako nepodložené. Nepotvrdily se tak například zprávy o tom, že dcera Elisabeth vystoupí v televizi nebo že její dcera Kerstin se probouzí z umělého spánku. 

Nejnovější ze senzačních zpráv rakouského bulváru pak informovala tento týden o tom, že Fritzl dostal do vězení už asi tři stovky dopisů. Většina pisatelů jeho činy odsuzuje, ale jak už je paradoxně v podobných případech obvyklé, jsou mezi nimi i dopisy plné sympatií od několika "fanynek".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám