Hlavní obsah

Žalobce navrhl „lovci panen“ Fourniretovi doživotí

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Doživotní trest vězení navrhl státní zástupce pro masového vraha mladých dívek Michela Fournireta (66) a jeho manželku Monique Olivierovou v procesu v severofrancouzském Charleville-Mézieres, který se po dvou měsících chýlí k závěru.

Foto: Benoit Tessier , Reuters

Michel Fourniret

Článek

Fourniret přezdívaný jako „lovec panen“ se v něm zodpovídal z únosů, znásilnění a vražd sedmi dívek a mladých žen ve věku dvanácti až 21 let spáchaných v období 1987-90 a poté v letech 2000 a 2001. Zločiny páchal na belgické i francouzské straně Arden za přispění Olivierové, která mu lákala oběti a při jedné z vražd mu asistovala.

„Oba jsou chladnokrevní a brutální vrazi, jaké jsme v naší zemi (Francii) ještě neměli,“ prohlásil prokurátor Francis Nachbar v šestihodinové závěrečné řeči. Rozsudek se očekává příští týden ve středu.

Pro psychiatry je záhadou, jak je možné, že touha bývalého lesníka Fournireta po pannách jej dohnala až k vraždění. Fourniret zločiny nejen páchal, ale snažil se je i ospravedlnit slovy, že šlo o „politováníhodné následky hledání panenské čistoty“. Bylo totiž pro něj velkým zklamáním, že jeho první manželka nebyla nedotčená, což zjistil až o svatební noci.

Fourniretovi hrozí tzv. reálné doživotí, při němž je už předem vyloučena jakákoli možnost předčasného propuštění. Tento druh trestu není ve Francii častý a nyní si jej odpykávají jen dva jiní vrazi dětí.

Reklama

Související témata:

Související články

Ardenský vlkodlak Fourniret jde před soud

Francouzské městečko Charleville-Mézieres u belgických hranic připomíná výjimečný stav. Před místním soudem začíná ve čtvrtek za nebývalých bezpečnostních...

Výběr článků

Načítám