Hlavní obsah

Konec světa nepřišel, sektáře vyhnal z podzemí zápach z mrtvol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Všech zbývajících devět členů náboženské sekty, kteří se ve středoruské Penzenské oblasti zhruba před půl rokem uchýlili do podzemních chodeb v očekávání konce světa, vystoupilo na povrch. Podle agentury RIA Novosti lidé už prý nemohli dále snášet zápach, který se šířil z mrtvých těl dvou žen.

Foto: Dmitry Barkhatov , Reuters

Dvě ženy s místním úředníkem před zemljankou sektářů

Článek

Ty údajně v podzemí zemřely už před několika měsíci. "Když záchranáři v noci na dnešek mrtvá těla vynesli na povrch, navrhli devíti sektářům, že jim také pomohou vylézt, a ti následně souhlasili," řekl ve čtvrtek představitel Penzenské oblasti Vladimir Provotorov.

Loni v listopadu se 35 lidí ukrylo v předem vyhloubené jeskyni. Chtěli tam zůstat do května, kdy měl podle jejich přesvědčení nastat konec světa.

Od začátku své akce sektáři hrozili, že se upálí, pokud by se je někdo pokusil násilím dostat na povrch. Jeskyni už koncem března a začátkem dubna opustilo 24 lidí, včetně čtyř dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám