Hlavní obsah

Poblíž baby-boxu ležel umrzlý novorozenec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Personál nemocnice v severoněmeckém Hannoveru našel ve středu kolem poledne umrzlé tělo novorozence, kterého matka odložila nikoli do takzvaného baby-boxu ve stěně budovy, ale jen poblíž něj. Policie záležitost vyšetřuje.

Článek

Chlapce našel náhodou zdravotník, jenž byl mimo službu. Tělo novorozence bylo studené a mrtvé možná i několik hodin. Příčinu smrti určí pitva, jednou z vyšetřovacích verzí je, že se dítě narodilo mrtvé.

Baby-boxy dávají v Německu, stejně jako v Česku, matkám v nouzi možnost odevzdat své novorozeně anonymně k adopci. Ve spolkové republice zřizují baby-boxy nejen nemocnice, ale i dobročinné organizace soukromé i církevní. Kvůli nejasné právní situaci jsou ale baby-boxy v Německu často zpochybňovány.

Hannoverský baby-box zřídili tamní luteráni a za sedm let jeho existence do něj bylo odevzdáno osm dětí. Agentura DPA dodává, že všechny byly později adoptovány nebo odevzdány zpět do péče litujících matek.

BABY - BOX
Baby-boxy jsou schránky o rozměrech 100x60x50 centimetrů. Jsou vytápěné a napojené na signalizaci, která lékařům ihned oznámí aktivaci zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám