Hlavní obsah

Muž v Srbsku postřílel devět náhodných kolemjdoucích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BĚLEHRAD

V noci na sobotu zadržela srbská policie muže, který podle svědků zastřelil v pátek na východě země devět lidí. Další dva zranil. Jedná se o největší masakr v dobách míru, který zavládl po válečném konfliktu v oblasti.

Článek

Srbští kriminalisté zadrželi osmačtyřicetiletého muže, který v obci Jakubovac střílel po náhodných kolemjdoucích z legálně držené lovecké pušky. Do ulic střelec vyrazil po předchozí hádce s manželkou.

"Nikola mi z ničeho nic dal ránu pěstí a botami mě začal bít do hlavy," řekla podle agentury DPA manželka útočníka. Chtěla prý utéct, ale zakopla a spadla a předstírala, že je mrtvá. Teprve před týdnem s mužem a dvěma dětmi přijela z Rakouska domů na dovolenou.

Podle jejích slov ji manžel dříve nikdy nebil. Sousedé ho však popsali jako vznětlivého a agresivního člověka. Vesnicí kolují spekulace, že ho rozběsnilo, když mu nikdo ze sousedů nechtěl pomoci hasit požár na jeho pozemku.

Zvláštní policejní jednotky pátraly po původci masakru spolu s vrtulníky. Lidé se ve strachu před agresivním střelcem schovávali ve svých domech. Muže bezpečnostní složky nalezly nakonec na místním hřbitově u hrobu jeho rodičů. Údajně se neúspěšně pokusil o sebevraždu.

"Je zraněn, ale jeho život není v ohrožení," sdělil šéf kriminální policie Rodoljub Milović televizní stanici B92. S poraněními hrudi a zlámanými žebry byl podezřelý převezen do nemocnice.

Oběti jsou ve věku mezi 15 až 62 lety, jsou mezi nimi čtyři ženy a pět mužů. Dva těžce ranění jsou podle lékařů mimo nebezpečí ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám