Hlavní obsah

Slovenským hasičům stále komplikuje práci silný vítr

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Lesní požár ve Slovenském ráji je od pátku pod kontrolou, ale v sobotu práci hasičů opět zkomplikoval silný nárazový vítr. "Čekáme na první déšť," uvedl pro agenturu TASR velitel hasičů Peter Zlatnícky. S ohněm v sobotu bojuje 52 hasičů, kterým pomáhají tři vrtulníky ministerstva obrany ze základny v Prešově.

Článek

"Vítr fouká směrem na severozápad, ale požár je lokalizovaný a dál se nerozšiřuje," dodal Zlatnícky. Požár se ve Slovenském ráji rozhořel před týdnem a zasáhl deset hektarů lesa. Škody se odhadují na 50 miliónů korun.

Hasiči nadále likvidují také požár v Poráčské dolině v přírodní rezervaci Červené skály. Hasiči věří, že se jim požár podaří zlikvidovat ještě v sobotu. "Když nebude foukat vítr, je to na dobré cestě," uvedl Peter Adamjak z dispečinku ve městě Spišská Nová Ves.

Na tomto místě zasahuje 18 hasičů a čtyři vozidla. Požár zasáhl osm hektarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve Slovenském ráji hoří už deset hektarů lesa

Lesní požár v Národním parku Slovenský ráj na vrchu Koč se rozšířil už na deset hektarů a ani ve středu ráno nebyl pod kontrolou. Hasiči se snaží jen zabránit...

Výběr článků

Načítám