Hlavní obsah

V českém kamiónu zemřeli u Benátek tři běženci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENÁTKY

Italská policie nalezla v sobotu těla tří ilegálních migrantů v chladicím prostoru automobilu s českou státní poznávací značkou na dálnici nedaleko Benátek. Vůz mířil podle agentury DPA do Německa. Jediný čtvrtý uprchlík přežil a byl v kritickém stavu převezen do nemocnice. Běženci údajně pocházeli z Iráku.

Článek

Podle policie donutily českého řidiče vozu k zastavení  zvuky v chladicím boxu. Když nákladní prostor otevřel, nalezl těla a okamžitě zavolal policii. Uprchlíci se schovávali mezi bednami s melouny.

Podle italských televizních stanic se muži zřejmě udusili. Policie vychází z předpokladu, že muži se dostali do nákladního vozu v přístavu Ancona v Jaderském moři krátce poté, co se vůz cestující z Řecka vylodil v Itálii.

Itálie je považována za nejdůležitější tranzitní zemi pro ilegální migranty, kteří míří do Evropy z Blízkého východu a z Afriky. Obvyklou cestou je trasa přes Řecko a Balkán do Itálie. Odtamtud ale velký podíl běženců míří dál do Německa nebo do Francie jako do cílových zemí.

Převaděči za své služby od lidí z východ inkasují 1000 amerických dolarů (okolo 21 000 korun), Afričané musí zaplatit ještě víc.

Reklama

Výběr článků

Načítám