Hlavní obsah

Vichřice si v Polsku vyžádala dva lidské životy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Vichřice, která se přehnala v pátek přes střední Evropu, si vyžádala oběti nejen v ČR, ale i Polsku, kde zemřeli dva lidé a desítky dalších byli zraněny, z nichž několik leží v nemocnicích. Bez proudu zůstalo 14 000 domácností na severovýchodě země. Vítr lámal stromy, strhával střechy i dráty elektrického vedení.

Článek

Jedna žena přišla o život a jeden muž byl zraněn v automobilu autoškoly, na který spadl strom v obci Lowin ve středním Polsku. V obci Podklucze v Lodžském vojvodství zemřel čtrnáctiletý chlapec, na něhož spadl vichrem vyvrácený strom. Podle strážníků jel mladík kolem na kole.

Ve městě Opole na jihozápadě Polska bylo do nemocnice převezeno 30 osob poté, co vichřice převrátila střechu cirkusu během představení. Stav třech postižených je vážný. Polámané stromy zablokovaly silnice v Podlaském vojvodstvím na severovýchodě Polska, kde se stalo několik automobilových nehod.

Bez proudu je 14 000 lidí  na severovýchodě Polska. Vichřice polámala sloupy vysokého napětí, brala střechy a převracela automobily.

Podle meteorologů by měl vítr foukat v Polsku ještě celý den, nebude již však tak silný jako v pátek a v noci na sobotu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám