Hlavní obsah

ABC: Německo se obává teroristického útoku

Novinky, ČTK, BBC, ABC News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON/BERLÍN

Americké a německé bezpečnostní služby přijaly zvláštní opatření kvůli teroristickému útoku, který údajně hrozí americkým vojákům nebo turistům v Německu. Má být posílena ochrana leteckých spojů mezi Německem a USA. Informovala o tom v pátek americká televizní stanice ABC s odkazem na nejmenované oficiální představitele. Američtí činitelé odpovědní za boj proti terorismu informaci ale popřeli.

Článek

Zdroje americké armády a činitelé odpovědní za boj proti terorismu ale tuto informaci vzápětí popřeli. Zprávy amerických televizí ABC a CNN o údajně nově odhalených plánech útoků na americké občany a americká zařízení v Německu odmítlo podle agentury DPA také spolkové ministerstvo vnitra.

"Ta hrozba je reálná," řekl stanici ABC jeden vysoký americký představitel. Americké a německé složky se údajně obávají zejména útoku na objekt armádního velitelství USA pro Evropu ve Stuttgartu. Tam měla být na základě informace, že teroristé komplex sledovali, bezpečnostní opatření zvýšena již před časem. Stejné kroky byly učiněny i na dalších amerických vojenských a diplomatických úřadech.

"Útok by způsobil vysoké ztráty na životy mezi Němci i Američany," citovala ABC. Agentura Reuters však vzápětí citovala jiné armádní zdroje, podle nichž žádný útok nehrozí. Podle odhadů Američanů je v Německu až 500 členů mezinárodní teroristické sítě al-Kajda.

Reklama

Výběr článků

Načítám