Hlavní obsah

Detektor lži zpochybnil vinu vrahů Cervanové

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Test na detektoru lži údajně ukázal, že čtyři ze šesti odsouzených v případě 30 let staré vraždy medičky Ľudmily Cervanové jsou nevinní. Jak napsal slovenský časopis.týždeň, testy na detektoru lži provedl americký expert Patrick T. Coffey u odsouzených Pavla Beďača, Juraje Lachamana, Stanislava Dúbravického a Františka Čermana.

Článek

Další dva odsouzení Milan Andrášik a Miloš Kocúr se testů nemohli zúčastnit, protože jsou ve vězení. Výsledky testů údajně potvrdily, že čtyři z odsouzených mluví pravdu, když tvrdí, že s vraždou nemají nic společného. Slovenský trestní řád však nepovažuje detektor lži za důkaz v souvislosti s trestným činem. Připustil to i advokát Alan Böhm, který zastupuje dva odsouzené. 

Předseda Nejvyššího soudu Milan Karabin výsledky testů okamžitě zpochybnil. Nejvyšší soud v prosinci 2006 potvrdil, že šest mužů z Nitry zabilo v roce 1976 tehdy dvacetiletou medičku Cervanovou. [celá zpráva] Podle soudu ji unesli z diskotéky v bratislavské Mlynské dolině, v jednom bytě ji znásilnili a následně zabili. Její tělo se našlo v potoce nedaleko Bratislavy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám