Hlavní obsah

Běsnící Maďar povraždil členy své rodiny sekyrou

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Opakovanými údery sekyrou zavraždil 45letý László Greskó z obce Alsószuha na severovýchodě Maďarska svou 39letou manželku a dvě děti ve věku 18 a 10 let. Po zadržení se k činu přiznal, ale důvody svého hrůzného činu zatím neobjasnil. Své oběti zabil pravděpodobně ve spánku, protože policie našla těla ležet v postelích.

Článek

Obětí jeho běsnění se stala manželka Erika, 10letá dcera Izabella a 18letý syn László. Další dcera 22letá Erika studuje ve městě Sárospatak a v době otcova řádění nebyla doma. To jí pravděpodobně zachránilo život.

Mluvčí policie Éva Novodonszkiová pro server index.hu uvedla, že vrah byl koncem roku 2006 propuštěn z vězení. "Podle místních obyvatel manželka nesouhlasila s jeho návratem k rodině. Greskó to pravděpodobně neunesl," dodala.

Místní obyvatelé jsou případem šokováni. "Přistěhovali se k nám před rokem. Před tím měli ve městě nějakou firmu, ale zkrachovali. Muž se pak dostal do vězení a už to s nimi jelo z kopce," líčí situaci jedna ze sousedek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám