Hlavní obsah

Žirinovskij by rád bombardoval Evropu na Silvestra. „Napálil“ by to tam ve čtyři ráno

Ruský nacionalista a lídr Liberálně-demokratické strany Vladimir Žirinovskij známý svými populistickými a xenofobními výroky dal o sobě zase vědět. V rozhovoru pro ruský První kanál se vyslovil pro bombardování Ukrajiny a Západu, a to nejlépe v noci z 31. prosince na 1. ledna, když už budou všichni v Evropě opilí. Informoval o tom server Gazeta.ru.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Žirinovskij

Článek

Žirinovskij je stálicí ruské politiky. Poslancem Státní dumy je od roku 1993 a od té doby několikrát neúspěšně kandidoval na prezidenta. Představitel vyhraněného ruského nacionalismu si pochopitelně nenechal ujít příležitost zvýšeného napětí mezi Ruskem, Ukrajinou a Západem a v rozhovoru prozradil, jak by postupoval.

„Kdybych byl v čele země já, teď bych toho využil. Dokud se nedohodli... Napálit jim to tam v noci z 31. prosince na 1. ledna. Všichni už budou pod parou...“ uvedl Žirinovskij. „Trochu počkat, je tam časový posun. Někdy ve čtyři, pět ráno,“ dodal politik.

Následně ujistil, že není nutné bombardovat všechny. „Jenom výběrově. Někdo potřebuje potrestat. Někdo potřebuje postrašit. Jinak budou strašit sankcemi. Chápete? Vždyť je to stres,“ rozpovídal se pětasedmdesátiletý politik.

V rozhovoru ještě uvedl, že podle jeho názoru začne obrovský konflikt v roce 2027. Nebo by alespoň byl rád, kdyby začal až tehdy. „Chci v klidu oslavit osmdesáté narozeniny. V roce 2026 osmdesáté narozeniny. A pak, prosím, začněte před mojí pětaosmdesátkou,“ řekl Žirinovskij.

Bombardovat, znásilňovat a střílet ptáky

Pro silná a bláznivá slova tato bizarní figurka ruské politiky nikdy nechodí daleko a svými odpůrci je označován za neofašistu a pravicového extremistu. Žirinovskij nešetří ani antisemitskými výroky a rád by bombardoval kdeco.

V roce 2014 vyhrožoval kobercovými nálety Polsku a pobaltským státům, o rok později hřímal ve Státní dumě o „spálení Paříže“ a „útoku na Berlín“. V roce 2015 došlo k sestřelení ruského letounu, který se dostal do tureckého vzdušného prostoru. Žirinovskij navrhl hodit jadernou bombu na Bospor, aby vznikla vlna tsunami deset metrů vysoká a vyhladila všech devět milionů obyvatel Istanbulu.

Stalin udělal chybu. Měl poslat okupační armádu, pustil se do ČR Žirinovskij kvůli vlasovcům

Evropa

V roce 2014 rovněž nazval všechny Ukrajinky nymfomankami a následně poručil svým dvěma asistentům, aby brutálně znásilnili těhotnou novinářku sedící na tiskové konferenci. Následně se za svá slova omluvil s tím, „že byl trochu hrubý k mladé ženě“.

Jeho řešení se nevztahují pouze na lidské konflikty. Během hrozby ptačí chřipky navrhl, aby všichni Rusové, kteří mají pušku, stříleli migrující ptáky, kteří se vrací do Ruska ze svých zimovišť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám