Hlavní obsah

Žena, zraněná při útoku na porodnici v Mariupolu, porodila holčičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariupol

Ukrajinka Mariana Višegirská, která byla zraněna při středečním útoku na dětskou nemocnici a porodnici v Mariupolu, porodila den poté holčičku. Dostala jméno Veronika. Obě dvě jsou v pořádku. Fotografie tehdy ještě těhotné ženy, jak sestupuje po schodech vybombardované porodnice, obletěly celý svět. Informaci přinesl list The Guardian.

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

Ukrajinka zraněná při středečním útoku na porodnici v Mariupolu porodila zdravou holčičku.

Článek

Višegirská byla po zničujícím útoku převezena do jiného zdravotnického zařízení, kde se její dcera ve čtvrtek narodila. V pátek ji fotograf agentury AP zvěčnil, ve stejném puntíkovaném pyžamu, jaké měla ve středu, i s její dcerou. Na dalším snímku pak zachytil i otce dítěte.

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

Otec drží v náručí svou novorozenou dceru Veroniku.

Ukrajinka působí jako bloggerka věnující se kosmetice. Ruská ambasáda v Londýně v sérii tweetů uvedla, že se jedná o podvod. Podle jejích zástupců jde o najatou herečku, která zranění i těhotenství jen předstírala. Ruský diplomat při OSN Dmitrij Poljanskij už dříve uvedl, že se prý nejednalo o civilní objekt, protože nemocnici dříve obsadila ukrajinská armáda.

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

Zraněná Višegirská schází po schodech vybombardované porodnice v Mariupolu.

Ruský útok na nemocnici v Mariupolu: Zemřeli tři lidé včetně malé holčičky

Válka na Ukrajině

Po středečním náletu na dětskou nemocnici a porodnici v Mariupolu zahynuli tři lidé, z toho jedno dítě. Sedmnáct lidí bylo zraněno. Podle agentury Unian to uvedla městská rada na sociální síti Telegram. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil bombardování za vrcholný důkaz genocidy. „Dětská nemocnice, porodnice. Jak ohrožovaly Ruskou federaci? Co je to za zemi, Ruská federace, že se bojí nemocnic a porodnic a ničí je?“ komentoval.

Následky útoku na nemocnici v MariupoluVideo: AP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám