Hlavní obsah

Rusové si dělají zásoby, na Kamčatce zavádějí limity na nákupy potravin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petropavlovsk-Kamčatskij

Na ruském poloostrově Kamčatka byla zavedena omezení na nákup základních potravin. Obavy o ekonomiku a sankce přiměly totiž místní obyvatele nakupovat ve velkém. Tamní obchody a supermarkety limitují nákup některých trvanlivých produktů jako třeba mouky nebo těstovin, informuje agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Rusové si v obavách dělají zásoby potravinVideo: AP

 
Článek

Obchodníci umožňují koupit maximálně 10 kilogramů mouky a cukru na osobu, 10 lahví rostlinných olejů, stejný počet konzervovaného masa. Každý dále může nakoupit nejvíce 10 balení těstovin a soli.

„Přijali jsme mimořádné rozhodnutí zavést omezení, protože zákazníci začali překotně nakupovat potraviny,“ řekl agentuře AP Rašíd Šamojan, ředitel maloobchodní společnosti Šamsa-Holding.

„Lidé si sami vytvářejí nedostatek tím, že v panice nakupují všechny produkty. Kvůli tomu dochází k nedostatku,“ popsal jeden z nakupujících v supermarketu v  Petropavlosk-Kamčatském. „Musíme méně panikařit, protože si nemůžeme koupit potraviny na celý život. Musíme nakupovat střídmě, podle našich potřeb,“ dodala další zákaznice.

Ruská ekonomika zažívá šok, přiznal mluvčí Kremlu

Evropa

Kamčatka je jedním z nejodlehlejších regionů na ruském Dálném východě. Některé zboží se tam během zimy dopravuje pouze letecky. Hospodářské a finanční sankce uvalené na Rusko ze strany USA a evropských spojenců způsobily narušení ekonomiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám