Hlavní obsah

Ruská raketa zasáhla ukrajinské Dnipro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská raketa zasáhla centrum ukrajinského města Dnipro, škody jsou na železnici, uvedl na svém webu list Ukrajinska pravda s odvoláním na starostu a ukrajinské dráhy. Na sociálních sítích se podle BBC objevily záběry oblaků dýmu nad silničním a železničním mostem, který spojuje dvě části oblastního města.

Foto: State Emergency Service Of Ukraine, Reuters

Dnipro po ruském ostřelování (archivní foto)

Článek

„Ostřelováno je centrum Dnipra. Nevycházíme z krytů!“ napsal starosta města Borys Filatov na sociálních sítích.

Šéf ukrajinských drah uvedl, že ostřelování mířilo na železnici, ale žádný železničář nebyl zabit a škody bude možné posoudit po skončení náletu.

Ostřelována byla i další dvě oblastní města, Záporoží a Čerkasy, ale podrobnosti dosud nejsou známy.

Slovenská protivzdušná obrana zaznamenala ruský raketový útok v Zakarpatsku

Evropa

Letecký poplach byl podle deníku druhým dnem za sebou vyhlášen ve všech oblastech Ukrajiny, s výjimkou okupovaných území. O den dříve se ruské večerní nálety a ostřelování zaměřily na elektrifikované trati na západě země a v centrální části Ukrajiny. Nejvíce střel dopadlo na objekty drah u Lvova.

Ruská raketa také poprvé zasáhla Zakarpatskou oblast. V důsledku úterního ostřelování se dnes zpozdila padesátka osobních vlaků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám