Hlavní obsah

Požár v Coloradu zničil téměř tisíc domů, pohřešují se tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Rozsáhlý požár, který ve čtvrtek vypukl v americkém státě Colorado, zničil téměř tisíc domů a další stovky domů poškodil. Oznámily to tamní úřady. V souvislosti s požárem se pohřešují tři osoby a panují obavy, že již nejsou naživu, napsala agentura Reuters. Nejméně sedm lidí podle agentury DPA utrpělo zranění.

Foto: Thomas Peipert, ČTK/AP

Požáry v Coloradu

Článek

Vyšetřovatelé se nadále snaží najít příčinu požáru, který zničil celé městské čtvrti. Původně se předpokládalo, že oheň mohlo způsobit elektrické vedení stržené větrem. Inspekce energetické společnosti Xcel však žádné poškozené vedení v blízkosti předpokládaného místa vzniku požáru nenalezla.

Plameny v Coloradu udolal sníh. Z ulic ale zbyl jen popel

Zahraniční

Požár již v pátek přestal být hrozbou a do zasažených oblastí se postupně začali vracet obyvatelé, aby zjistili rozsah škod, napsala agentura AP. Energetici se nyní snaží obnovit dodávky elektřiny a plynu do domů, které požár přežily.

Šerif nejvíce zasaženého okresu Boulder County Joe Pelle uvedl, že všichni tři pohřešovaní žili v domech, které plameny pohltily. Úřady podle něj organizují pátrání po pohřešovaných, které však komplikují trosky zničených staveb pokryté vrstvou sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám