Hlavní obsah

Policie zabránila hromadné sebevraždě smluvené na internetu

– TCHAJPEI

Tchajwanská policie zhatila plány šestnácti mladých sebevrahů. Ti se potkali na internetových stránkách a připravovali společně dobrovolný odchod ze života. Oznámila to ve čtvrtek tamní Kancelář pro vyšetřování kriminality (CIB).

Foto: Policie ČR

Policistka při kontrole dokladů.

Článek

CIB monitorovala několik týdnů e-mailovou korespondenci šestnácti mladých lidí na speciálních webových stránkách, jež se věnovaly  sebevraždám.

O jejich popularizaci se svým článkem "zasloužil" jeden z celostátních deníků, který seznam odkazů zveřejnil. List tak upozorňoval na skutečnost, že série sebevražd, které zaznamenalo Japonsko, se nemusí vyhnout ani Tchaj-wanu. [celá zpráva]

"Celkem jsme hlídali tři webové stránky. Nejznámější se jmenovala Rodina sebevrahů, kam přispívalo přes dvě stě lidí," řekl DPA telefonicky jedna z vyšetřovatelek CIB.

Studenti i voják

Zadržená šestnáctka patřila ke dvěma skupinám. Policie je pozatýkala minulý týden, jen hodiny před plánovanými akcemi. Dobrovolným sebevrahům bylo od 17 do 22 let.

Z velké části ještě studovali, jeden byl profesionálním vojákem a tři nezaměstnaní. "Informovali jsme příslušné školy a sociální pracovníky," sdělila dále policistka.

Počet sebevrahů na Tchaj-wanu stoupá. Podle psychologů jde o reakci na stres z práce, zvyšující se nezaměstnanost a nedostatek pochopení pro jedince ve společnosti. Vloni si tam vzalo život 3159 osob, tj. v průměru 8,7 lidí denně - jeden případ za tři hodiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám