Hlavní obsah

Osm lyžařů zemřelo o víkendu v rakouských Alpách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Rakouská policie v pondělí nalezla tělo šestnáctiletého lyžaře, který se ztratil v rakouských Alpách. Počet obětí uplynulého víkendu tak stoupl jen v alpské republice na osm. Obětem se staly osudné laviny a nehody na sjezdovkách.

Foto: Jana Matějíková

Kolony. Ilustrační foto

Článek

Mezi mrtvými jsou dva Němci, dva Rakušané a Belgičan, které na různých místech velehor zabil padající sníh. Všichni - tři běžkaři, lyžař a snowboardista - se pohybovali v terénu, který tamní horská služba označila za uzavřený kvůli nebezpečí pádu lavin.

Dvě děti - sedmiletý hoch z Vídně a třináctiletý Němec - umřely o víkendu v Rakousku na sjezdovkách. Mladší z nich vypadl z vleku u obce Mühlback am Hochkünig a v navátém sněhu se udusil; starší najel na snowboardu hlavou přímo na strom.

Poslední oběť tragického víkendu našli záchranáři až dnes brzy ráno v salcburském Werfenwengu. Šestnáctiletý mladík zapadl mimo sjezdovou trať u Werfenwengu, zhruba 240 km od Vídně, do hlubokého sněhu. Následně upadl do bezvědomí a udusil se.

Rakušané navíc dnes ve Štýrsku zastavili pátrání po třech lesnících pohřešovaných v okolí Wald am Schoberpass už od minulého čtvrtka. Podle úřadů není prakticky žádná naděje, že by mohli v mrazu přežít.

Anketa

Pohybujete se na horách mimo vyznačené tratě, jež horská služba nedoporučila k užívání?
Ano
10,1 %
Někdy
9,4 %
Ne
60,1 %
Nejezdím v zimě na hory
20,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 626 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Střední Evropu zasáhla sněhová kalamita

Nové přívaly sněhu ve čtvrtek zkomplikovaly provoz na silnicích ve střední Evropě. Největší problémy uvádí Rakousko, kde jsou desítky komunikací zcela...

Výběr článků

Načítám