Hlavní obsah

OBRAZEM: Rusko oslavuje tenisové carevny

MOSKVA

Tenistky Anastasia Myskinová a Jelena Děmeněvová se v těchto dnech staly v ruských médiích, v očích široké veřejnosti novými carevnami. Finalistky turnaje French Open přijal ještě ve Francii ruský prezident Vladimir Putin, jenž se v zemi účastnil 60. oslav vylodění v Normandii. Největší oslavy ale na dívky teprve čekají doma.

Foto: Martinů Voices (archiv)

Na čtvrtém pokračování letošního jubilejního ročníku MHF F.L.Věka se představí komorní sbor Martinů Voices vedený Lukášem Vasilkem.

Článek

Obě Rusky se musely kvůli schůzce s Putinem zdržet ve francouzské metropoli o něco déle. Moskva proto na jejich přílet čeká.

Ruský prezident Vladimir Putin se setkal v Paříži s finalistkami tenisového turnaje French Open Anastasií Myskinovou (vpravo) a Jelenou Demetěvovou. Foto: ČTK/AP

"Jsme upřímně potěšeni vaším vítězstvím. Fandili jsme vám a má velkou radost," citovaly ruské agentury prezidenta. "Věřím, že budete také v dalších finále. Je to dobrá tradice a měla by se dodržovat i nadále," řekl Putin hráčkám.

Ruský prezident Vladimir Putin podává ruku finalistce a pozdější vítězce French Open Anastasii Myskinové. V pozadí poražené soupeřka Elena Dementěvová. Foto: REUTERS

Putin tlumočil oběma tenistkám gratulace také od svého francouzského kolegy Jacquese Chiraka. Ten prý řekl, že "když se má s někým prohrávat, tak jedině s Ruskami".

Právě Dementěvová vyřadila ve čtvrtfinále domácí naději Amelii Mauresmovou. Dívky věnovaly Putinovi tričko se svými podpisy a nápisem: "Naše vítězství je vítězstvím Ruska".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám